BLOG#1 Tivoli, USA & 'Honey Blond Troostbiertje'

Updated: Apr 30, 2020

Hallo lieve fans,Eindelijk eindelijk eens een stukje op papier over wat er nou allemaal is gebeurd de afgelopen tijd. Ik zal eerlijk zijn, het plan was om dit veeeeel eerder te doen. Maar ja… ‘Life happens when you’re busy making other plans…’


In ieder geval ga ik dit vanaf nu wel veel vaker doen, want het is super leuk en hier leest iemand het tenminste nog, mijn dagboek kent maar 1 paar ogen ;-)TIVOLI <3 <3 < 3

17 Februari was een dag waar ik met een hele brede glimlach op terug kijk. Was jij daar bij in Tivoli? Dan weet je ongetwijfeld wel wat ik bedoel.. :-)


Het was voor mij, en voor mijn band, vooral ook heel speciaal om zo’n grote groep mensen bij elkaar te zien. Nu heb ik dat met Ilse al wel in grotere vorm mee gemaakt, maar niet dat de hele zaal jou liedjes ineens kent en ze zelfs ook mee kan zingen! Het is een cliché, want elke artiest zegt dat dat het meest bijzondere is wat je kan meemaken. Maar clichés zijn niet voor niets clichés, ze zijn waar. Als iemand anders jou eigen geschreven liedje mee zingt, jou woorden, die gedachten die je ooit in een studio of om 03.00 uur s’nachts op papier zette, is dat toch heel speciaal. Alsof je ineens jou idee over iets van het leven 100% deelt met een grote groep mensen. Ook al heeft iedereen zo zijn eigen verhaaltje en associatie bij een liedje, het grotere gevoel deel je met elkaar.Ik was die avond ook super trots op mijn band. Die jongens hadden zo hard gewerkt. Het was een hele drukke tijd want twee weken eerder stond ik nog met Ilse in de Ziggo Dome (!!!!!). Omdat ik het afgelopen jaar veel met Ilse op pad ben geweest, zijn de YORI shows op een lager pitje gezet en hadden we als band niet veel uren met elkaar gespeeld. En, daar boven op kwam nog dat we maar ander halve dag de tijd hadden om te repeteren voor deze show (slik). Maar door de enorme passie en liefde van de band én crew is het een onvergetelijke avond geworden die we niet snel zullen vergeten.


Zoals sommigen van jullie wel weten was het ook de laatste show van Lisa, aka LUKA. Je weet wel, die prachtige verschijning met kastanje bruine ogen en warme stem achter het keyboard. Lisa kreeg het te druk met haar eigen project en daarbij is ze ineens een rising star geworden als model. Jammer? Ja natuurlijk, we missen Lisa nu al. Maar stiekem ben ik vooral ook blij voor haar. Ik weet hoe gaaf het is als je het druk krijgt met een project wat je helemaal zelf hebt gecreëerd, jou liedjes, jou verhaal. Lisa is een singer/songwriter in hart en nieren en ze verdient het om op eigen benen te staan.

Keep a close watch on her! :-)

Wat voor mij persoonlijk ook bijzonder aan deze show was, was dat Okke en Reinier mee speelden. Reinier was de gitarist, voor jullie rechts op het podium en Okke deed het voorprogramma en speelde mondharmonica die avond bij enkele liedjes. Reinier en Okke speelden beiden in mijn band van 2010 tot 2014/’15. We hebben door heel NL gespeeld, zo’n beetje alle prijzen gewonnen en zelfs in Vietnam en Denemarken gespeeld. Na 2014/’15 was het tijd voor iets anders en gingen onze wegen een andere kant op. Je hebt in een band toch een speciale relatie met elkaar. Je leert zoveel kanten kennen en maakt een hele boel mee. Dus als dat ineens stopt kan dat ook best wel verdrietig zijn. Reinier is nog steeds een hele goede vriend en ik was mega vereerd dat hij weer mee wilde spelen. En Okke… tja… Wij kwamen er in 2016 al achter dat we toch meer voor elkaar voelden dan we in eerste instantie dachten. Dus nu hebben we al 3,5 jaar verkering en maken we weer veel muziek met elkaar. Al was dit wel speciaal, want Okke heeft zijn eigen project en speelt dus niet meer in mijn band omdat zijn focus ergens anders ligt. Dat hij mee wilde doen als special guest was dus ook wel echt speciaal haha. Halen jullie hem nog een keertje voor me over om mee te spelen?? ;-)


USAAAAA!!

Na de show in Tivoli ben ik naar Amerika gevlogen. Eerst een paar weken naar Nashville met Ilse. Ik was in 2014 al eerder in Nashville geweest, maar toen kende ik niet veel mensen en een plek is pas leuk als er leuke mensen zijn en je iets kunt delen of mee maken met elkaar. Dit keer viel dat beter op zijn plek. Ook omdat Ilse natuurlijk goed bekend is in Nashville. De eerste paar dagen bestonden uit jetlag, verkennen en een beetje sporten. Je kunt er prachtig fietsen en Ilse en ik hebben daar een hele mooie tocht gemaakt. We zijn beiden wel fanatiek dus dat tochtje werd een grote tocht en we hebben wel 3 dagen met spierpijn krom gelopen hahaha.

Daarna begonnen voor Ilse de sessies die ze vooraf had opgezet en zo ook de mijne. Elke dag wel weer ergens anders heen en in een nieuwe studio. Maar ik heb die paar weken ook gebruikt om wat dingen op een rijtje te zetten. Ik heb vaak zoveel ideeën voor liedjes, maar niet de rust om ze uit te werken. Thuis zit er altijd wel weer een verplichting op me te wachten. In Nashville was dat niet zo en voelde ik de ruimte om weer diepgang op te zoeken, gewoon zoals vroeger, ik en een gitaar, op de bank of op de grond.Ik begon wat te draaien aan de knoppen, een rare, niet eerder verkende gitaar tuning uit te vogelen en heb de telefoon uit gedaan. Ilse probeerde me nog over te halen om naar een studio te gaan en producers te ontmoeten, maar ik had me al helemaal ingenesteld in een hoek met een schrijfblok en een gitaar. Een nieuwe tuning is als opnieuw gitaar leren spelen. Als een nieuwe taal waarvan je de tekens niet kent maar de klanken wel verstaat. Ik vind het heerlijk om me in deze fase te verliezen. Niets moet.. alles kan..


Na twee dagen had ik het geraamte van een liedje klaar. Het moest gaan over iets wat me bezig hield; anderen. Mensen. De industrie die vindt hoe iets moet klinken, wat een goed liedje is, hoe het hoort, wat wel en wat niet op de radio kan etc etc… Als ik iets niet kan, is het me conformeren in 1 hokje. Dus heb ik daar het liedje over geschreven. Het heet ‘Millions’. Binnenkort komt er een live versie van uit die ik in New York vorige week heb opgenomen. Ik zal proberen hem eerst naar jullie te sturen.


Na Nashville heb ik mijn vrienden opgezocht in LA. Daar zijn een aantal fantastische liedjes uit gekomen. Ik kan niet wachten deze aan jullie te laten horen. Dat gaat zeker dit jaar nog wel gebeuren!


Op dit moment zit ik aan een ‘Honey Blond’ Troost biertje en kom ik net uit de repetitie van Ilse voor het Concert gebouw 1 Juli. Dat belooft ook weer een prachtig avontuurtje te worden. Ik typ graag de avond nog even vol, maar misschien is gewoon het goed voor nu.


Ik ben gek op jullie en heel dankbaar dat ik zo’n lieve groep lezers en fans heb die naar mij shows komen. Dat zal ik nooit voor lief nemen dus DANK! Enneeee weten jullie al van de Theater Tour in 2020? Mijn eerste theater tour ooit!! :-):-)


Check Yoriswart.com voor alle data en tickets. Misschien dat we later dit jaar ook nog wel wat tickets verloten onder de fans!


Tot snel


Liefs xx

- Yori


29 views0 comments

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2020  Friends of Yori