BLOG#3 'Stilte in de storm'

Lieve vrienden,


Ik realiseerde me dat ik al een tijdje niet van me heb laten horen. Het zijn rare tijden. Enorme highs: Namelijk de afgelopen theater tours. En enorme lows: De gecancelde shows (incl die ik met Ilse DeLange mee speel).


Het is gek, ik zit thuis net als jullie waarschijnlijk en voel een tweestrijd. Ik baal enorm van het feit dat ik vrienden en familie niet kan zien, dat we niet kunnen spelen en dat de leuke dingen die stonden nu allemaal zijn afgezegd. Ik baal voor mijn collega's die ik zie strijden, voor de economie, voor de ministers die oververmoeid zijn en alle hulpverleners en doktoren die hun leven op het spel zetten om anderen te helpen.. En ga zo maar door.


Aan de andere kant voel ik ook rust. Een fysieke rust omdat ik niet meer zoveel hoef te reizen voor mijn werk. Ik kan nu projecten afmaken waar ik al zo lang tijd voor probeer te vinden. En het moet nu noodgedwongen allemaal makkelijker, dichterbij en simpeler. Grappig genoeg geeft dat ineens heel veel mogelijkheden plus dat veel mede muzikanten nu ineens tijd hebben om partijen op afstand in te spelen. Dat zorgt voor leuke muzikale projecten waar jullie snel meer over gaan horen! :) Ik voel ook een energetische rust. Het lijkt wel of het rustiger is überhaupt in de wereld. Alsof je nu pas door hebt dat je de trillingen van de vliegtuigen, de vele auto’s en de drukte van de mensheid fysiek kan velen. Ik denk dat echt.. Ik voel namelijk minder ruis als ik over straat loop. Ik hoor meer, er is minder lawaai. Ook de natuur is blij en heeft dit nodig. Water wordt weer helder, dieren in de zee en op het land komen weer dichterbij en de lucht is weer schoon. Kortom, we breken klimaat record na klimaat record. :) Ik hoop, ik hoop echt dat we een nieuwe manier van leven kunnen gaan vinden met elkaar na deze crises en we hiervan leren en niet zomaar door gaan zoals we leefden. Wie weet dat er dan wellicht weer iets drastisch zoals dit zou moeten gebeuren om ons van een grote ondergang te beschermen of bewust te maken.. Lets hope not.Ik heb ook niet de wijsheid in pacht en stuur in gedachten liefde naar alle getroffenen. Maar ik kan het niet helpen ook het positieve van deze situatie te belichten en dankbaar te zijn voor de samenhorigheid die aan het ontstaan is. Samen staan we sterk! On another note.. Voor wie er was. Ik ben ZO blij dat we de herinneringen nog hebben aan de theater tour die op de valreep nog is doorgegaan. Wat een mooie ervaring. En ik weet ook zeker dat we nog veel meer ervaringen gaan beleven en die misschien nu wel 1 Thursday, 19 March 2020 1000x harder gaan voelen. Want als we weer op pad mogen, beseffen we ons hoeveel we het hebben gemist maar vooral hoeveel vrijheid we eigenlijk hebben. Lieve lieve fans, zonder jullie ben ik niets en ik dank jullie wederom voor de support. EN er komt ook iets leuks aan! :) Samen met Okke Punt ben ik een prachtig nummer aan het schrijven. Die komt heel snel al uit en zal uiteraard voor jullie weer als een van de eerste beschikbaar worden gemaakt. Tot snel, stay safe, wash your hands, be kind, be happy, have fun, wash your phone!, give digital hugs, luister veel muziek, dans, lach hardop, STAY HOME en doe je gekste kleren aan. Lets inspire Love you all <3 Yori Foto credits: Satellite June & Jos van den Broek

93 views1 comment

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2020  Friends of Yori