BLOG#4 'Making waves'

Ook zo klaar mee…? Ik hoef jullie natuurlijk niet uit te leggen waarmee. Het afgelopen half jaar vond ik het allemaal wel prima maar van mij mag het nu wel weer een beetje een einde gaan krijgen.

Het is vrijdagavond en ik zit thuis achter m’n laptop. Voelt ook niet helemaal als hoe het hoort. Dinsdag was ik verkouden en bleef daarom de hele week thuis in isolatie. Bleek achteraf gewoon een allergie te zijn. Vervelend hoe je jezelf constant angstig de vraag moet stellen of je je wel goed aan de regels hebt gehouden en niet een onzichtbare sluipmoordenaar onder de leden hebt zitten.Anyways… Ik wil dat jullie weten dat al jullie support naar die gekke kleine gigs momenteel enorm helpt! En ook nog eens verrassend gezellig is. Mooi om te zien hoe creatief iedereen wordt en we niet opgeven. Ik moet toegeven dat ik het publiek wél heb laten meezingen hier en daar. Maar daar waar de organisatie mij op de vingers tikte hebben we dingen met handen en hoofdbewegingen gedaan waarvan ik achteraf ook verbaasd was hoe leuk ze waren. Toch zou het fijn zijn uiteindelijk weer zelf te kunnen bepalen wanneer je wel of niet beweegt, zingt of danst. Het voelt niet vrij. Ik merk dat ikzelf en de mensen om mij heen daar het meeste moeite mee lijken te hebben, het gevoel niet vrij te zijn. En als je er over nadenkt… De ergste straf die wij hier in Nederland geven is isolatie. Ik geloof dat ik me vrijer voelde toen ik in een gevangenis woonde dan nu haha.* Over dat vrij zijn gesproken… Ik kom net terug uit Italië dus ik mag eigenlijk helemaal niet klagen. Okke en ik waren een paar dagen gaan hiken in de Dolomieten. Zoals jullie misschien wel weten houd ik enorm van bergen, klimmen en een beetje ontsnappen waar dat kan. Echt een prachtige plek! Zeker een aanrader, maar een TIP: er is nergens water te vinden dus bereid je goed voor op een zware rugtas ;-).Oktober wordt een leuke drukke maand. Zoals altijd zal ik jullie als eerste op de hoogte houden van nieuwe releases. Eind oktober komt er een nieuwe single uit van mij en Okke Punt. Het liedje heet ‘Making Waves’ en gaat over het creëren van je eigen weg en succes in het leven. Het is tevens een redelijk rebels liedje waarin we ons uitspreken tegen de ideeën van anderen die vinden hoe je zou moeten leven. Niets te maken met onze huidige coronamaatregelen overigens. Wij doen wel mee ;-).


Ik leef momenteel met de dag en plan met de maand. Als alles doorgaat komen er 3 hele fijne shows aan in oktober waar ik enorm naar uitkijk:

17 Oktober - Koppelkerk // Bredevoort

24 Oktober - Theater de Kampanje // Den Helder

29 Oktober - Het PAARD // Den Haag (Mét band!! Ja echt…)


Voor tickets en alle info kun je zoals altijd terecht op yoriswart.nl

Veel liefs én hopelijk tot snel!

  • Yori


P.S Wisten jullie dat ik elke zondagavond een ‘Nachtvlucht’ organiseer in de Gewoonste Zaak in Lisse? Ik sta dan achter de bar samen met Okke en Teun. We maken een mooie en unieke playlist en er is altijd live muziek. De avond zal wegens de nieuwe maatregelen wel worden vervroegd naar 21.00 uur tot 00.00 uur. Er is zeer goede ventilatie aanwezig en voldoende ruimte voor de nodige afstand. Kom een keer langs, eerste drankje is van mij :)


* Van 2014 - 2016 woonde ik anti-kraak in de Alkmaarse gevangenis Schutterswei waar we het album September voor een groot deel hebben opgenomen.


98 views0 comments