BLOG#5 'Making of Making Waves'

Lieve lezers, Afgelopen vrijdag is de nieuwe single van mij en Okke uitgekomen: ‘Making Waves’.

Een lied dat gaat over verzet tegen de gevestigde orde, vechten voor eerlijkheid, en het doorbreken van oude wetten. Je zou kunnen zeggen dat "Making Waves" een protestsong anno 2020 is: akoestische gitaren, orgels, folky drums en een handtekening van 2 songwriters die elkaar door en door kennen en iets willen betekenen voor de wereld om zich heen.


De opzet van dit liedje heb ik twee jaar terug geschreven met Wannes Salomé en Leo Hendriks in het pittoreske Wijster tijdens een schrijfkamp. De tekst klopte alleen niet helemaal. Toen Okke en ik ‘Hold You’ hadden uitgebracht eerder dit jaar smaakte dat eigenlijk al gelijk naar meer. Okke herinnerde zich dit liedje nog van het Wijster schrijfkamp en stelde voor om ‘Making Waves’ te herschrijven en voor ons project samen te gebruiken. Dat leek me een super idee. Liedjes belanden namelijk helaas vaak op de plank omdat het afmaken het moeilijkste gedeelte is. Het schrijven van een liedje is niet zo moeilijk, maar het écht tot een af product maken vergt veel geduld, tijd, geld en social skills want je doet het nooit alleen.We zijn in Juli begonnen met het heropnemen van ‘Making Waves’. We hebben het meeste gewoon thuis gedaan. Bij mij of bij Okke. We hebben zelfs Hammond opgenomen in de gang bij Okke thuis. Zie foto boven. Toch leuk van deze tijd dat je alles overal op kan nemen en dat het alsnog klinkt alsof we allemaal samen in een ruimte waren.


We zijn super blij dat in deze tijden het opnemen en het maken van mooie muziek wel door kan gaan. Btw, we zijn ook erg benieuwd wat jullie van deze single vinden dus laat het ons vooral weten via social media! :)


Hoe het verder gaat lopen met tours weten we nog even niet.

Maar er staan wel een paar losse shows de komende tijd:


19 December 2020 - Victorie in Alkmaar (Deurmat festival)

27 Januari 2021 - Het Paard in Den Haag (Clubs how)

19 Februari 2021 - De Kampanje in Den Helder (Theater show)

27 Februari 2021 - De Tamboer in Hoogeveen (Festival show)


Hopelijk zie ik jullie daar in ieder geval weer. Ik ben een beetje roestig aan het worden momenteel, dus de hoogste tijd om weer even wat shows te kunnen doen haha.
Ondertussen ben ik nu ook druk bezig met de voorbereidingen van het opnemen van nieuw eigen werk. Corona is echt een uitdaging want ik werk met een producer uit New York (Yaron Fuchs) en vliegen zit er gewoon niet in. Op dit moment zijn wij dus bezig met een structuur bedenken hoe we hier in Nederland en in New York kunnen opnemen en de files heen en weer kunnen sturen. Het is een uitdagend en interessant proces.

De liedjes die we sowieso op gaan nemen, die jullie ongetwijfeld al eens gehoord hebben bij een show, zijn ‘Golden Retriever’ en ’22 December’. Eindelijk, want die liedjes speel ik al vaak live maar zijn nog niet uit.


Ik hoop dat jullie ondanks alles straks een fijne kerst en jaarwisseling hebben. I’ll be in my studio haha. Volgende keer hopelijk een update dat de nieuwe liedjes opgenomen zijn en dat het heen en weer sturen van alle opnamen veilig is gelukt haha.

Fingers crossed.


Liefs,

Yori

56 views0 comments