Gastblog | 'Riding On The Wind Tour' | Mirella

Hoi allemaal,

Voor degenen die mij niet kennen; mijn naam is Mirella Waaijenberg.


Eind vorig jaar maakte Yori bekend dat ze in februari 2020 op tour zou gaan. Het eerste wat ik toen dacht was: Hier moet ik bij zijn en dan het liefst zo vaak mogelijk! Dat is aardig gelukt, ik ben bij 4 van de 8 shows geweest: Alkmaar, Nijmegen, Apeldoorn en Tilburg!13 Februari - Alkmaar:

Het was voor mij een lange dag. Samen met wat vrienden, had ik als verrassing bier gekocht voor Yori. Daar zat je dan op school met een tas vol bier (oeps)… Nadat ik klaar was op school, pakte ik gelijk de trein naar Alkmaar. ’s Avonds was het dan eindelijk zo ver: de première. Het is de allereerste keer dat je de show ziet, dus je bent erg nieuwsgierig en weet nog niet wat je kunt verwachten. Voor de show begon, heb ik nog een tas gescoord bij de stand van Friends Of Yori. Daarna begon de show. De show kwam echt bij mij binnen en ik heb enorm genoten. Yori was in het begin nog wat zenuwachtig, maar dat is logisch op zo’n avond. Ze speelden oudere nummers, maar ook nummers die nog moeten uitkomen. Geloof mij, deze nummers zijn geweldig! Ik kan niet wachten tot ze uitkomen. Na afloop gaven wij het cadeau aan Yori. Ze vond het leuk en was verrast. We gingen nog even op de foto en daarna moest ik rennen om de laatste trein te halen. Ik haalde hem nog net… Ik kwam laat thuis, maar dat was het helemaal waard. Die slaap haal je daarna wel weer in ;) 


26 februari – Nijmegen:

Na 2 weken mocht ik eindelijk weer. Lekker dichtbij, dit keer aangezien ik uit Ede kom. Deze week ging ik niet 1 keer naar de tour, maar zelfs 3 keer! Het was vakantie en normaal moet ik dan extra werken. Gelukkig is mijn baas ook gek op concerten en deed hij er dan ook niet moeilijk over toen ik zoveel vrij vroeg. Voor de show begon, kwam Yori al even naar beneden. Ze vroeg het publiek welk Friends Of Yori-jasje zij tijdens de show moest dragen. Dit zorgde voor enthousiasme. Je hoorde de mensen zeggen dat ze nu nog meer uitkeken naar de show. Hoewel het voor mij al de tweede keer was, vond ik het weer superleuk en mooi. Tijdens elke show gebeuren er net weer andere dingen. Dat maakt het toch elke keer weer anders.
28 februari – Apeldoorn:

Aan sommige liedjes heb je herinneringen gekregen door eerdere shows, dus als je dan net naast die ene persoon zit, dan maakt het zo’n show extra speciaal. Dat was op deze avond zo. Samen geniet je van het concert. In deze periode was ik eigenlijk een beetje oververmoeid. Dit begon ik stiekem wel te merken op deze en de volgende dag. In dit weekend reden er geen treinen tussen Utrecht – Ede, dus werden er snelbussen en stopbussen ingezet. Heel handig, dacht ik nog overdag… De terugweg liep echter anders dan gepland; de snelbussen kwamen niet meer opdagen, het was koud en het begon te regenen. Gelukkig kwam na lang wachten nog een stopbus. Deze bracht ons in 1,5 uur naar Ede. Ik zat nog

vol adrenaline, maar ging toch mijn bed in aangezien ik oververmoeid was en ik de volgende dag om 10 uur weer in de trein naar Tilburg zou zitten. 29 Februari – Tilburg:

De allerlaatste Riding On The Wind show, zowel voor mij als voor Yori en the crew. Het besef dat het de allerlaatste zou zijn, kwam wel even binnen… Ik werd er gewoon een beetje sad van. Corona begon nu ook net een rol te spelen in Nederland, maar gelukkig was Yori nog op tijd met haar tour en hebben we

dit nog mee kunnen maken. Het leuke aan Yori is dat zij contact maakt met haar

publiek. Dit gebeurde nu ook. Naast mij zat een stel. De man naast mij tikte zijn

vrouw aan zodra hij zag dat ik de tekst kende van de oude en nieuwe nummers, en later ook toen hij zag dat Yori mij aankeek. Na afloop sprak ik nog even met deze mensen en zij gaven aan dat ze genoten hadden en dat ze het leuk vonden dat mensen haar teksten kenden. Tot slot nam ik nog afscheid van Yori en was de tour dan echt voorbij…. Ik mis het nog elke dag.


Ik heb zoooo genoten van de tour! En wat ik na afloop van elke show hoorde, velen met mij. Dankjewel voor alles lieve Yori!! Ga zo door, ik ben trots op je!! En ook complimenten voor de harde werkers van Friends Of Yori: Loes en Lisa, jullie zijn ook toppers!


Liefs,

Mirella


---

Heb je ook een Yori gerelateerd verhaal wat je wilt delen?

Leuk! Je kunt je gastblog insturen naar: info@friendsofyori.nl


90 views0 comments
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2020  Friends of Yori